woensdag 3 augustus 2011

De automonteur die vijf maal trouwde !


Net terug van vakantie in Zuid Frankrijk, het was weer geweldig en bij terugkomst lag de lang verwachte persoonskaart van het CBG in de bus van Pieter van Es.
Super snelle service vanuit den Haag met onverwachte resultaten.

In mijn laatste blog schreef ik dat ik op zoek ben naar half oudoom Pieter van Es die, voor zo ver ik kon nagaan, 4 vrouwen had gehuwd, van wie hij ook weer scheidde. Maar wat schets mijn verbazing: op de persoonskaart van Pieter werd melding gemaakt van een vijfde huwelijk met: Maria Francisca Janssen, geboren 11 mei 1910 in Turnhout België.
Samen met haar kreeg hij, denk ik, zijn enige twee kinderen, dochters: Christine Serena van Es, geboren 2 april 1939 in Merksem (B) en Norma Johanna Petronella Maria van Es, geboren 20 mei 1941 in Merksem (B).
Op 23 September 1955 scheidde hij voor de vijfde keer in Den Haag van Maria Francisca Janssen. Maria trouwde later met Jacobs August en zij overleed op 15 juli 1984 in Turnhout, haar geboorteplaats.

Hun twee dochters trouwden beiden respectievelijk in  1956 en in 1957.
Pieter stierf op 3 November 1957 in Rotterdam op de leeftijd van 71 jaar.
Als beroep op de persoonskaart staan vermeld automonteur en ten tweede voorman constructie werk.
In de periode augustus 1950 tot en met zijn overlijden in 1957 is hij 11 maal verhuisd. Op sommige adressen verbleef hij maar een paar maanden. Kortom de man wordt steeds mysterieuzer en er blijven nog een hoop vragen over. Suggesties zijn wederom van harte welkom !!
Neven van Es uit Alblasserdam (hurkend links denk ik Bastiaan van Es)

1 opmerking:

Nell Parker-van der Wekken zei

Ik denk dat je wel wil weten dat de traditie van vernoemen van kinderen is dit. Mijn moeder was in Strijen, ZH geboren. De eerste zoon is normaal na de vader van de vader vernoemd tenzij de vader van de moeder overleden is en de vader van de vader nog in leven is. Hetzelfde is het normale geval met meisjes in de familie.
Met vriendelijke groet,